AUDI styrker softwarekompetencerne med 400 nye IT-stillinger

Audi udvikler allerede i dag morgendagens mobilitetsoplevelser – og anvender i den forbindelse synergierne i Volkswagen koncernen. CARIAD er koncernens softwaredivision, som arbejder på en helhedsteknologiplatform. Audi vil fremover integrere CARIAD-softwaren i sine modeller, og IT-eksperter fra Audi skal overføre den elektroniske platform og softwaren fra CARIAD til Audi modellerne og udvikle mærkespecifikke digitale features inden for fx elektrisk lyd og førerassistentsystemer. Til det formål ansætter Audi flere medarbejdere med softwarekompetencer og sætter dermed fart på omstillingen af medarbejderstaben med ca. 400 nye IT-jobs. Samlet set er der planlagt op til 2.000 nye stillinger frem mod 2025.

Software findes allerede i dag overalt i bilen. Et eksempel er augmented reality-head-up-displayet i Audi Q4 e-tron: Det viser informationer, som fx drejepile fra navigationen, virtuelt og til dels dynamisk i synsfeltet på forruden. Især under dårlige udsynsforhold giver visningerne mere komfort og sikkerhed. Det er blandt andet muligt takket være en innovativ softwareudvikling, som også ligger bag bilernes førerassistentsystemer.

Derudover giver den elektriske mobilitet flere opgaveområder for softwareudviklerne. De udformer eksempelvis lyden fra elbilerne med software eller programmerer elektronikstyringen til elektriske drivlinjer. De omfattede komponenter har afgørende indflydelse på sikkerheden, effektiviteten samt bilernes køreegenskaber og miljøregnskab.

Arbejder på fremtidsvisioner
Samtidig arbejder Audi allerede i dag på fremtidige, softwarestyrede koncepter. Et aktuelt eksempel er den netop præsenterede Audi activesphere concept , hvor mixed-reality-briller giver mulighed for at se de virkelige omgivelser og vejen og samtidig – individuelt konfigurerbart – viser informationer og interaktionselementer i synsfeltet. Dette betjeningskoncept kaldes ”Audi dimensions” og er et eksempel på, hvilke applikationer til fremtiden IT-eksperterne arbejder på allerede i dag.

Audi som Top Employer
For ganske nylig tildelte det verdensomspændende Top Employers Institute for tredje gang i træk AUDI AG udmærkelsen som ”Top Employer Germany”. Audi fik en særligt god bedømmelse inden for områderne ”Virksomhedsansvar”, ”Diversity & Inclusion” og ”Wellbeing”. Videreuddannelse og medarbejdernetværk er også med til at styrke mangfoldigheden i virksomheden, som alene på de tyske fabrikker forener over 100 forskellige nationaliteter i arbejdsstyrken. En jobgaranti frem til 2029 giver alle Audi medarbejdere den nødvendige sikkerhed til at kunne tilegne sig nye kompetencer inden for alle fremtidsområderne. Med udmærkelsen hører Audi til blandt de mest attraktive arbejdsgivere i Tyskland.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk